Esteitä vai koulua?

Minulla oli tänään varattuna ystävältäni (ratsastuksen ohjaaja) yksityistunti. Lämmittelin hevosta ja hain hyvää fiilistä. Kun ope tuli, hän kysyi mitä haluan. Koulua vai esteitä? Mietin asiaa hetken ja muutaman estetunnin kokemuksella totesin, että koulua. Hevoseni on erittäin innokas liikkumaan eteenpäin ja estetunnilla oma tehtäväni on lähinnä jarruttaa aika ajoin ja ohjata esteille. Tätä taustaa vasten totesin, että tarvitsen parempaa hallintaa ja vakaampaa kättä.

Pidimme koulutunnin ja keskityimme käytännössä ainoastaan ratsastajan asentoon ja käsiin. Tuli ahaa-elämyksiä ja onnistumisia. Laitan pienen videon muutaman viikon takaisesta estetunnista, tässä näkee tuon hetken tason. Viimeisellä estetunnilla hovikuvaajani oli estynyt, harmi, kaikki meni niin hienosti.

Tämä edellä mainittu hallinnan harjoitus johtuu myös toissakertaisesta estetunnista. Kaksi viikkoa sitten menin ratsastuskoulun estehevosella tunnille. No hänethän on oikein koulutettu estehevoseksi ja oma levoton käteni ei oikein sopinut hänen suuhunsa. Minulla oli suunnattomia vaikeuksia ratsastaa vieraalla ja OSAAVALLA hevosella, koska häiritsin sen suoritusta omalla levottomalla kädelläni. Tästä johtuen totesin saman asian, kuin kaikessa muussakin urheilussa ja tekemisessä: perusasiat kuntoon. Ratsastuksessa se kai itselläni tarkoittaa vakaata kättä ja hyvää hallintaa. Eli koulua. Aion siis suhtautua pienen esteratsastuksesta hullaantumisen jälkeen kouluratsastukseen vakavammin. Se on kuitenkin se perusta. Ainakin tällä tiedolla, katsotaan muuttuuko mieli;)

/Juha


Kommentit

Suositut tekstit