Kehonhallintaa ratsailla

Jouluviikko meni sukulaisissa reissatessa ja kaikista reeneistä viikon tauko. Uuden vuoden aattona kävin pikaisesti hepan selässä, ihan vain vaimon jäljiltä. Olipa mukava mennä muutamat ravi- ja laukkapätkät lämmitellyllä hevosella.

Tänään oli vuorossa fysioterapeutin pitämä yksityinen kehonhallinta tunti. Tunnilla mentiin pienessä tilassa käyntiä ja ravia ja tehtävät olivat hyvin simppeleitä. Hevonen vaikutti hyvin tyytyväiseltä ja pääsin tilanteeseen, jossa ratsastin pääty-ympyrällä ravia pelkällä istunnalla ja pohkeilla ja vaikka annoin ohjat kokonaan pitkäksi, ei heppa lähtenyt kaahottamaan kovempaa. Homma oli siis hanskassa ja sain paljon uusia tuntemuksia oman kehon hallinnasta.

Tunti oli hyvää jatkoa physiopilateksille, joissa olen käynyt epäsäännöllisesti jo joitakin vuosia. Vahva suositus kaikille, jotka haluavat kehittää omaa kehon hallintaansa, ottaa yksityistunteja joltain kehon hallinnan ammattilaiselta. Ja kehon hallinnan ammattilaisella tarkoitan jotain sertifioitua ja mielellään nimikesuojattua ammattilaista, en mitään viikonloppu kurssin käynyttä tai itseoppinutta. Itseoppineen ohjeet voivat toki olla hyviä, mutta voi lotossakin voittaa..

Ilta menikin saman ammattilaisen kanssa käydessä Paimiossa satula.comilla ystävää tapaamassa. Samalla lähti tosin uusi este penkki kokeiluun.. Ja pääsin seuraamaan vähän paremman ratsastajan kehon hallinta tuntia. Näköjään samoja asioita, kuin amatöörillekin, mutta lopputulos taisi olla astetta parempi ja vähän nopeammin.

Aamulla estetunti ja uusia kuvia ja videoita!

/Juha

Kommentit

Suositut tekstit