Kisakokemusta hakemassa

Taas on viikko takana, alkuviikko meni uidessa, juostessa, miekkaillessa ja punttikuntopiirien merkeissä. Ratsastamaan pääsin vasta lauantain estetunnille. Perjantaina olin jo ferrarit jalassa tallilla, mutta kenttä oli jäässä, tunneilla paljon porukkaa, heppa nuupa ja itsekin olin väsynyt, joten perjantaina pidettiin huili.

Lauantai meni estereeneissä, joissa tuli taas ahaa-elämyksiä. Lähinnä kaarteen laukkaamiseen, aiemmin olin ollut kevyessä istunnassa ja nyt valkku käski istua kaarteet alas, jolloin pystyin ratsastamaan hevosta paremmin ja sarakin tuntui rauhoittuvan ja pitävän tästä. Tämä taas mahdollisti paremmat tiet ja hallitumman lähestymisen esteelle.

Sunnuntaina olikin jännä päivä, kisaharjoitukset. Olin ilmoittautunut kahteen luokkaan 50 cm ja 60-70 cm. Sain arvokasta kokemusta hevosen lämppäämisestä, valmistautumisesta ja itse kisatilaanteesta ja - käyttäytymisestä. Ensimmäisellä radalla meillä tuli heti ensimmäisellä esteellä pudotus, joten ruusuke jäi saamatta. Toisella radalla ratsastimme puhtaan radan ja sehän tiesi ruusuketta!


Tuossa siis posekuva kisaharjoitusten jälkeen. Tässä video jälkimmäisestä radasta.

Videolla näkyy, kuinka Sara hakee ja hiukan räveltää, mutta uskon, että syy tähän löytyy satulasta. Siis satulassa istujasta. En osaa vielä venyttää askeleita tai lyhentää niitä, jotta hevonen pääsisi ponnistamaan sopivasta paikasta. Ja kun sarakaan ei osaa ajoittaa askeleitaan, niin..

Mutta luotto heppaan on edelleen kova ja kisasuorituksen aikana olimme omasta mielestäni aivan voittamattomia: olisimme menneet yli mistä vaan! Fiilis oli aivan mieletön ja vasta nyt illalla alkaa mieli rauhoittua ja myllerrys loppua, vaikka takki onkin ollut kisojen jälkeen aivan tyhjä.

Tästä on hyvä ponnistaa, kisojen jälkeen kävin kisakoulutuksen ja ensin liityn seuraan ja srl:oon ja tämän jälkeen alan katsella sopivia kisoja keväälle. Täytyy vielä hiukan suunnitella, menenkö saralla vai jollain muulla hepalla. Täytyy siis alkaa kokeilemaan rajoja Saran kanssa pikku hiljaa, mihin pystymme.

/Juha

Ps. Vaikka kyseessä oli "vain" kisareenit, on silti syytä kiittää kisatiimiä. Kiitos Sini ja Sofia, hevonen oli laitettu viimeisen päälle ja loppuverkatkin tuli hoidettua, samoin lämmittelyn aikana annetut ohjeet olivat paikallaan:)

Kommentit

Suositut tekstit