Viisiottelijan viikko

Heips,

Ajattelin laittaa pienen koosteen viikosta, voi sitten myöhemmin miettiä, missä vika, kun ei luista..
Edellinen viikonloppuhan meni aika lailla hevostellessa ja maanantaina olikin palauttelupäivä itselle ja hepalle. Itse olin jopa hieronnassa.
Tiistaina olikin vuorossa puntti ja uinti. Punttitreenin tein kahvakuulilla ja ujutin sinne mukaan oman lempparin, yhdellä kuulalla rinnalleveto - syväkyykky - pystypunnerrus. Tein näitä maksimityyppisesti vähän isommalla kuulalla. Ja päälle uintia, 100m vetoja noin minuutin palautuksilla.

Keskiviikkona oli juoksu, tasavauhtinen vajaan tunnin lenkki ja iltapäivällä yksärikoulutunti.

Torsataina oli päivällä uinti, taas 100m vetoja ja pari 200m kovempaa vetoa. Illalla menin estetunnille ratsastuskoulun hevosella, Kallella. Kalle on vanhempi herra ja varsinainen opetusmestari. Olen kerran aiemmin ollut Kallella tunnilla ja tiesin Kallen hieman hitaammin lämpeäväksi, mutta tarvittaessa vauhdikkaaksi ja varmaksi esteratsuksi. Alkuun Kalle oli hiukan tahmea, mutta tilanne parani, kun otin raipan käteen. Se herätti hilpeyttä katsomossa, koska näytin raippaa Kallelle ja sanoin: "Kalle, tämä on piiska ja käytän sitä tarvittaessa." Eipä tarvinnut käyttää;)

Kalle meni esteet hienosti ja menimme puhtaan 80cm radanaivan heittämällä. Vitsailin jo Sallalle, että ostan Kallen.. Ei lämmennyt.

Perjantaina oli pelkkä ratsastus omalla hevosella, torstain vapaa kostautui ja virtaa oli taas kuin pienessä kylässä. No, harjoittelimme laukkaa ja laukan eri tempoa. Sain hetkittäin Saran menemään jopa ihan rauhallista laukkaa. Lisäksi teimme laukkalävistäjiä ja suunnanvaihtoja, hyviä aiheita esteratsastusta ajatellen.

Lauantaina olikin heti aamusta taas estetunti Saralla. Edellisen päivän opit olivat tarpeen, kun Sara kohnotti kauheaa vauhtia joka suuntaan aluksi.. Ensimmäisen puolituntisen sain kuulla, kuinka menemme liian lujaa koko ajan. Loppua kohti homma parani ja sain laukkaa paremmin haltuun ja hevonen pystyi paremmin keskittymään esteille menoon ja hyppäämiseen. Rata oli 50-60cm ja lopuksi rata meni aivan hienosti. Illalla oli vielä kahvakuulakuntopiiri.

Sunnuntaina oli luvassa tasavauhtinen juoksulenkki, vain 5km.

Pikku summaus: 4 ratsastusta, puolet esteitä, kaikki ohjattuja tunteja, 2 uintitreeniä, 2 juoksulenkkiä, 2 voimatreeniä kuulilla. Yhteensä siis 10 treeniä viikossa, hyvä viikko. Puuttumaan jäi miekkailu ja ammunta, tosin ammuin ruutipistoolilla kahtena päivän. Miekkailua taas tällä viikolla:) Ja ratsastusta myös..

/Juha

Kommentit

Suositut tekstit