Päivitystä ja kesäreenejä

Edellisestä päivityksestä on aikaa ja paljon on tapahtunut edellisen kirjoituksen jälkeen. Keväällä otimme Saran kotiin ja viime hetkellä Saran kaveri vaihtui ponista puoliveriseen Santtuun, joka tuli meille ylläpitoon. Santtu on nuorehko, iso puoliverinen, josta on kaavailtu kenttähevosta. Sopii siis omaan esteharrastamiseen oikein hyvin.

Olemme tehneet Santun kanssa nyt pari kuukautta tuttavuutta ja olemme hiljalleen alkaneet käydä estevalmennuksissa. Santusta paljastui jo heti ensimmäisellä estetunnilla varma ja innokas suhtautuminen esteisiin. Hän imee esteelle ja menee yli esteestä kuin esteestä, vaikka lähestyminen olisikin vino tai muuten huono. Täysin eri siis kuin Sara..

Toinen suuri huomio koskee Santun liikettä. Liike on suuri, mutta Santtua täytyy ratsastaa eteen, Saralla on riittänyt lähinnä jarruttelut silloin tällöin. Alkuun olinkin aivan hukassa ja ymmälläni, kun hevonen ei liikkunutkaan oma-aloitteisesti kiihtyvällä vauhdilla eteen. Olen saanut kehittyä ratsastajana huomattavasti, koska olen joutunut ottamaan pohkeen aktiiviseen käyttöön.

Santtu on antanut minulle samanlaisia kokemuksia kuin Aulangon Kalle. Nämä hevoset ovat koulutettuja estehevosia ja "tehty" hyppäämistä varten. Ne haluavat hypätä esteitä ja hyppääminen on todella vaivattoman tuntuista. Esteiden korkeudellakaan ei tunnu olevan suurta vaikutusta hevosen tekemiseen, hyppy vain on vähän suurempi.

Seuraava askel taitaa olla maastoesteet Suontakana. Santun omistaja on käynyt hyppäämässä Santulla maastoesteitä, joten leikki on jo tuttua hänelle, itse en ole koskaan hypännyt kiinteitä esteitä.

Sara oli astutettavana Salmiakkipojalla, perjantaina on ultra, jossa todetaan onnistuiko astutus. Jännät paikat siis.

Paljon asiaa ja tapahtumia, osa jäi mainitsemattakin.. Loppuun hyppykuvat Jari Sneckin valmennuksesta.
ps. Kiitos Tanjalle kuvasta:) 


Kommentit

Suositut tekstit